کدام مدرک مدیریت پروژه برای من مناسب است؟
یکی ازمواردی که در کلاس های مختلف خیلی ها از من می پرسند اینه که کدام مدرک مدیریت پروژه برای من مناسب است؟ اکثر افرادی که در بخشهای مختلف و در پروژه های مختف مشغول به کار هستند، در زمینه مدارک مدیریت پروژه اطلاعات کافی و مناسبی ندارند و علی رغم وجود مطالب مختلف در اینترنت به نظر می رسد نبود اطلاعات متمرکز به این مسئله دامن می زند.
در ادامه قصد دارم که به مدارک مختلف مدیریت پروژه بپردازم و در هر بخش به مزایا و معایب هر مدرک، میزان اعتبار و همچنین نحوه آماده سازی برای اخذ آن مدرک بپردازم.
سعی دارم فارغ از بعد تبلیغاتی صرفاً مواردی را که فکر می کنم دغدغه افراد بسیاری است، را پاسخ دهم و خوشحال می شوم در طی این مدت نظرات و سؤالات شما را بشنوم تا پاسخ های لازم را در مطالبم منعکس کنم.
مقدمه:
این که چه مدرکی برای من مناسب است؟ سوالی است که ذهن خیلی از افراد این حوزه را در گیر کرده. حتی خود من زمانی که اول این راه بودم خیلی دنبال مطالبی در این زمینه گشتم.
مدارک حرفه ای مختلفی در زمینه مدیریت پروژه وجود دارد و هر کدام اعتبار و مزایای خود را دارد و واقعیت این است که انتخاب این که چه دوره ای را بگذرانم و یا چه مدرک حرفه ای در زمینه مدیریت پروژه اخذ کنم به عوامل مختلفی بستگی دارد که می توان در سوالهای زیر آنها را جستجو کرد.
❓ می خواهم در زمینه مدیریت پروژه دانش کسب کنم؟ چه مدرکی را بگیرم.
❓ می خواهم مهاجرت کنم چه مدرکی برای من مناسب است؟
❓ می خواهم در شرکت پیشرفت کنم چه مدرکی برای من مناسب است؟
❓ من مدرک PMP دارم، برای گام بعدی چه مدرکی مناسب است؟
❓ دوست دارم در زمینه مدیریت پروژه مدرک حرفه ای بگیرم ولی سطح زبانم خوب نیست.
❓ و …
سعی می کنیم در حین مرور مدارک حرفه ای مدیریت پروژه پاسخ گوی سوالات فوق باشیم. اگر سوال خاصی مد نظر دارید در قسمت نظرات درج فرمایید.
من تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده ام، کدام مدرک مدیریت پروژه برای من مناسب هست؟
واقعیت این است که من توصیه نمی کنم بعد از اتمام دانشگاه و بدون کسب هیچ تجربه کاری به سراغ مدارک مدیریت پروژه برویم. خیلی ها دلیل این رویکرد خود را قوی کردن رزومه به منظور دستیابی به شغل مناسب تر و یا حقوق و مزایای بالاتر عنوان می کنند.
ولی از نظر من و بر اساس مشاهدات عینی و تجارب چند سال گذشته، اخذ مدرک مدیریت پروژه (هر کدام از مدارک) به جای داشتن تاثیر مثبت در رزومه بیشتر تاثیر منفی دارد.
🔸 اولا برای اخذ برخی مدارک مدیریت پروژه نیازمند داشتن تجربه کاری می باشید که در روزهای آینده راجع به آن صحبت خواهم کرد. بنابراین برخی از مدارک مدیریت پروژه بدون تجربه کاری قابل اخذ نمی باشند.
🔹 دوما اینکه اقدام به اخذ برخی دیگر از مدارک مدیریت پروژه که نیازمند سابقه کاری نمی باشند و قرار دادن آن در رزومه کاری، حس خوبی به سازمانی که می خواهد شما را به عنوان یک کارشناس استخدام کند نمی دهد زیرا در کنار مدرکتان هیچ تجربه ای نمی بیند. اصولا در زمینه مدیریت پروژه دانش و تجربه با هم در آمیخته است و وقتی مدرک می تواند اعتبار لازم در رزومه شما ایجاد کند که تجربه متناسب داشته باشید.
🔸 سوما، این مدرک ممکن است توقع شما را از جایگاه شغلی مورد انتظارتان بالا ببرد و پیدا کردن کار مناسب را برای شما سخت کند. در صورتیکه مهم این است که در یک پروژه مناسب تجربه کاری کسب کنید و این تجربه بسیار ارزشمند است.
پس توصیه اول من این است که در طول دو سه سال اول دور گرفتن مدارک حرفه ای را خط بکشید و سعی کنید بیاموزید و تجربه کسب کنید.
💯 اما، این به آن معنی نیست که دوره های آموزشی را کنار بگذارید. اتفاقا گذراندن دوره های آموزشی در این بازه می تواند بسیار مفید باشد. بر حسب فیلد کاری دوره های بسیاری می تواند به شما کمک کند.
📜 گذراندن دوره PMBOK را حتما توصیه می کنم. گذراندن این دوره چندین حسن برای این سری از دوستان دارد:
🔹 اول اینکه با مفاهیم پایه ای مدیریت پروژه آشنا می شوند آن هم در محیط صنعت،
🔹 دوم اینکه در این دوره ها افرادی از صنایع مختلف شرکت می کنند که نه تنها تجارب آنها برای شما مفید است بلکه کمتر پیش می آید که محیط مشابه را تجربه کنید،
🔹 و نهایتا اینکه حضور این افراد از شرکتها و بخشهای مختلف قطعا می تواند فرصتهای کاری خوبی را در حین آشنایی با آنها برایتان به همراه داشته باشد.
📈 گذراندن دوره های نرم افزاری پایه: دیگر الان دانستن اکسل و یا نرم افزارهای آفیس (پایه) یکی از واجبات است. مخصوصا با توجه به قابلیتهای متنوعی که در اکسل وجود دارد. به نظر من تقویت این امر بسیار می تواند در پیشرفت شما و جایگاه کاریتان مهم باشد.
📊 نرم افزارهای مدیریت پروژه: دانستن نرم افزارهای زمانبندی مثل پریماورا و ام اس پی برای دوستانی که در زمینه کنترل پروژه کار می کنند می تواند نقطه مثبت دیگری در رزومه کاریشان باشد.
🏇 و توصیه آخر من با توجه به رویکردهای جدید در مدیریت پروژه، آشنایی با روشهای اجایل است. با توجه به استفاده روز افزون از روشهای اجایل، آشنایی با این متدها نیز می تواند بسیار مفید باشد.
در ادامه برای آگاهی از مزایا و معایب هریک از مدارک حرفه ای میتونید بر روی مقاله مربوطه در زیر کلیک بفرمایید و امیدواریم براتون مفید واقع بشه:
مدارک حرفه ای مؤسسه مدیریت پروژه آمریکا (PMI):
🎖️ درباره مدرک PMP «متخصص مدیریت پروژه» – قسمت اول
🎖️ درباره مدرک PMP «متخصص مدیریت پروژه» – قسمت دوم
🎖️ درباره مدرک RMP «متخصص مدیریت ریسک»
🎖️ درباره مدرک SP «متخصص مدیریت زمانبندی»
🎖️ درباره مدرک PBA «متخصص تحلیل کسب و کار»
🎖️ درباره مدرک PgMP «متخصص مدیریت طرح»
🎖️ درباره مدرک PfMP «متخصص مدیریت پورتفولیو»
🎖️ درباره مدرک ACP «متخصص مدیریت پروژه اجایل»
مدارک حرفه ای مؤسسه مدیریت پروژه انگلیس (Axelos):
مدارک حرفه ای مؤسسه مدیریت پروژه اروپا (IPMA):
سایر:
درباره روزبه کتب زاده
روزبه کتب زاده ، مدرس و مشاور در حوزه مدیریت پروژه و مدیریت پروژههای چابک (Agile)، تحلیل کسب و کار و مدیریت ریسک میباشد. او دارای تمامی مدارک اصلی موسسه PMI میباشد (PfMP, PgMP, PMP, ACP, RMP, SP, PBA).
نوشتههای بیشتر از روزبه کتب زاده2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
امکان ارسال نظر وجود ندارد.
با سلام
بهتر نیست لینک قسمت بعدی رو در همین صفحه قراربدید تا کاربر ابن همه سر در گم نشه
ممنون
ممنون از بازخوردتون
به طراح سایت اطلاع داده خواهد شد.