شرح دوره
هدف:
هدف این دوره آشنایی مخاطبین با مفاهیم بنیادی مدیریت پروژه و استاندارد PMBOK به عنوان معتبرترین مرجع مربوطه خواهد بود. در این دوره سعی خواهد شد تا مخاطبین ضمن آشنایی با ساختار این استاندارد به درک مناسبی از تفکر سیستمی حاکم بر آن دست یابند. شرکت در کارگاههای این دوره به همراه مثالهای عملی از نحوه استقرار PMBOK باعث خواهد شد ذهن مخاطبین به انعکاس مفاهیم در قالبی کاربردی پرداخته و در نتیجه باعث ثبات بیشتر آموخته ها در فرآیند یادگیری شود. در خلال دوره سعی خواهد شد مخاطبین با برخی سوالات آزمون حرفه ای PMP نیز آشنا شوند. براي مديريت موفق پروژه، سازمانها نياز به مديراني با توانايي بالا در رهبري، مديريت تيم پروژه، مديريت برخوردها (در طول پروژه)، توانايي بحث و مجابکردن، همکاري، قدرت گزارشگيري و گزارشدهي و بسياري ويژگيهاي ديگر دارند. از اينرو و براي درک بهتر مفاهيم، ابزار و روشها، انجمن مديريتپروژه آمريکا PMI، مديريت پروژه را در نسخه 2017 از كتاب PMBOK كه بسيار كاملتر و جامعتر از نسخههاي قبلي خود ميباشد از منظر فرآيندي به 5 گروه فرآيندي كه همان فازهاي مديريت پروژه در همه پروژهها ميباشند، تقسيم نموده است. اين استاندارد علاوه بر تقسيم بندي فرآيندهاي مديريت پروژه به فازهاي مديريت پروژه آنها را از منظر تخصصي نيز به 10 حوزه دانش تقسيم نموده است كه معمولاً در سازمانهاي پروژه محور تصويري از واحدهاي درگير در پروژه را نشان ميدهد. در ادامه به شرح مختصري از اين مباحث بسنده شده است.
– مدیریت یکپارچگی: مدیریت یکپارچگی پروژه، شامل فرآیندها و فعالیتهای مورد نیاز برای ترکیب و هماهنگی فرآیندهای مختلف و فعالیت های مدیریت پروژه درون گروه های فرآیندی مدیریت پروژه می باشد.
– مدیریت محدود پروژه: شامل فرآیندهایی است که جهت حصول اطمینان از در برگرفتن تمامی کارهای مورد نیاز (و فقط کارهای مورد نیاز ) برای تکمیل موفقیت آمیز پروژه به کار گرفته می شود.
– مدیریت زمان بندی: مدیریت زمان پروژه، شامل فرآیندهای مورد نیاز برای تکمیل به موقع پروژه است.
– مدیریت هزینه پروژه: مدیریت هزینه پروژه، شامل فرآیندهای مرتبط با تخمین، بودجه بندی و کنترل هزینه ها است تا پروژه بتواند مطابق با بودجه مصوب، تکمیل شود.
– مدیریت کیفیت پروژه: مدیریت کیفیت پروژه، شامل فرآیندها و فعالیتهایی در سازمان اجرایی است که مشخص کننده مسئولیتها، اهداف و سیاستهای کیفی در جهت نیازهایی می باشد که پروژه آنها را بر عهده گرفته است.
– مدیریت منابع : مدیریت منابع انسانی پروژه، شامل فرآیندهای سازماندهی، مدیریت و رهبری تیم پروژه می باشد. تیم پروژه متشکل از افرادی است که نقش ها و مسئولیتهایی برای تکمیل پروژه به آنها تخصیص داده شده است.
– مدیریت ارتباطات پروژه: مدیریت ارتباطات پروژه شامل فرآیندهای مورد نیاز جهت اطمینان از تولید، جمع آوری، توزیع، ذخیره، بازیابی و در نهایت جمع بندی اطلاعات پروژه به موقع و مناسب،میباشد.
– مدیریت ریسک پروژه: مدیریت ریسک پروژه شامل فرآیندهای برنامه ریزی، شناسایی، تحلیل، برنامه ریزی پاسخ و نظارت و کنترل ریسک پروژه است و هدف از آن افزایش احتمال و اثر مثبت و کاهش احتمال وقایع منفی رسیکها در پروژه می باشد.
– مدیریت تدارکات پروژه: مدیریت تدارکات پروژه، شامل فرآیندهای خرید یا دریافت محصولات، خدمات یا نتایج مورد نیاز از خارج تیم پروژه است و فرآیندهای مدیریت قرارداد و کنترل تغییر را برای نظارت بر قراردادها یا سفارشهای خرید در بر می گیرد.
– مدیریت ذینفعان پروژه: هدف از این حوزه دانش که جدیداً در نسخه پنجم استاندارد اضافه شده است، شناسایی افراد، گروه ها یا سازمانهایی است که بر روی پروژه اثر می گذارند یا از پروژه اثر می پذیرند. تجزیه و تحلیل انتظارات ذینفعان به همراه استخراج استراتژی مناسب مدیریت آنها به منظور جلب مشارکت اثربخش آنها در تصمیم گیری ها و اجرای پروژه یکی از اهداف مهم این حوزه دانش است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.